Kvaliteta i označivanje tekstila

Napisao/la alumni on .

Dana 08. svibnja 2019. godine prof. dr. sc. Antoneta Tomljenović održala je zanimljivo predavanje u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split (UKITS) pod nazivom:

Kvaliteta i označivanje tekstila

AT85

Kolegica Tomljenović je profesorica na Zavodu za materijale, vlakna i ispitivanje tekstila, Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Najzdravije namirnice svijeta - drugo dopunjeno izdanje

Napisao/la alumni on .

namirnice Dana 13. ožujka 2019. godine, u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge Zdravi grad iz Splita, održano je predstavljanje nove knjige autora Georga Mateljana naslovom:

"Najzdravije namirnice svijeta - drugo dopunjeno izdanje"


Knjigu su predstavili: prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, Medicinski fakultet u Splitu; prof. dr. sc. Tea Bilušić, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu; doc. dr. sc. Gordan Matas, prodekan Filozofskog fakulteta u Splitu; doc. dr. sc. Vedran Poljak, Sveučilišni odjel za studije mora u Splitu i glavni urednik Željko Petrović, direktor Centra izvrsnosti „George Mateljan“ u Splitu.

Drugo hrvatsko izdanje knjige Najzdravije namirnice svijeta je revidirano, ažurirano i prošireno prvo izdanje (nagrada ''Josip Juraj Strossmayer“ za 2008.) i odražava sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u zadnjih deset godina. Autor slijedi jedinstven koncept, u kojem paralelno koristi jednostavan svakodnevni jezik, pristupačan široj publici, a u isto vrijeme daje uvid i u sve najnovije relevantne činjenice dobivene pregledavanjem preko 10.000 novih znanstvenih istraživanja, publiciranih u najboljim časopisima iz područja prehrane i zdravlja, citiranih u znanstvenim bazama podataka (Pub Med, Scopus, Science Direct HighWire, Biomed Central...).

Ukratko, knjiga počiva na nezavisnim znanstvenim istraživanjima i pravo je remek djelo o prehrani, enciklopedijskih razmjera, moglo bi se reći ''prijateljsko enciklopedijsko izdanje''! Nakladnici knjige su Zdravi grad iz Splita i Mozaik knjiga iz Zagreba, a stručni recenzenti: akademkinja Vlasta Piližota, prof. dr. sc. Irena Colić Barić, prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, prof. dr. sc. Tea Bilušić, prof. dr. sc. Olivera Koprivnjak, prof. dr. sc. Greta Krešić, doc. dr. sc. Vedran Poljak i doc. dr. sc. Saša Missoni.

Ugodno druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku.

CT ispitivanje svetih tijela

Napisao/la alumni on .

Dana 4. veljače 2019. godine održana je Izborna skupština naše Udruge. Pozdravne riječi uputio je predsjednik Udruge Mislav Šolić, dipl. ing.
Nakon što je Predsjedništvo podnijelo detaljno izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem razdoblju uslijedili su izbori novog Predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge. Za predsjednika Udruge u mandatnom razdoblju 2019.-2021. izabrana je Dr sc. Maša Buljac, dok je novi potpredsjednik Dr. sc. Ladislav Vrsalović. Detaljnije informacije o izborima možete pronaći ovdje.

Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom:

"CT ispitivanje svetih tijela"

svmsct
održao je doc. dr. sc. Frane Mihanović, zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu.

Na skupštini su nas svojom pjesmom uveselili članovi mješovitog zbora Alumni Udruge ekonomskog fakulteta iz Splita.

Po završetku skupštine članovi su nastavili druženje uz prigodan domjenak.

Tragovi splitske srednjovjekovne svakodnevnice skriveni među otpadom

Napisao/la alumni on .

Dana 27. travnja 2016. godine održana je VI. godišnja i izborna skupština naše Udruge kojoj je nazočio velik broj članova. Pozdravne riječi uputila je potpredsjednca Udruge dr. sc. Nataša Stipanelov Vrandečić. Našim dragim članovima obratio se dragi nam gost - predsjednik Alumni Udruge EFST-a, Boris Milat.
vizbor
Nakon što je Predsjedništvo podnijelo detaljno izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem razdoblju uslijedili su izbori novog Predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge. Za predsjednika Udruge u mandatnom razdoblju 2016.-2018. izabran je Mislav Šolić, dipl. ing., dok je novi potpredsjednik dr. sc. Miroslav Labor. Detaljnije informacije o izborima možete pronaći ovdje.

Po završetku radnog dijela Skupštine predavanje pod nazivom:

"Tragovi splitske srednjovjekovne svakodnevnice skriveni među otpadom"


održala je gospođa Helga Zglav Martinac, Muzejska savjetnica u Muzeju grada Splita.
Na skupštini su nas svojom pjesmom uveselili članovi mješovitog zbora Alumni Udruge ekonomskog fakulteta iz Splita.
Po završetku skupštine članovi su nastavili druženje uz prigodan domjenak...

TVORNICE ZA PRERADU MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA - INOVATIVNA TEHNOLOGIJA KOMPANIJE TEHNIX d.o.o. KAO NAJBOLJE RJEŠENJE ZA GOSPODARENJE MIJEŠANIM KOMUNALNIM OTPADOM

Napisao/la alumni on .

preh

Dana 18. studenog 2015., u organizaciji Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split i Alumni KTF-a održano je zanimljivo predavanje pod nazivom:

"TVORNICE ZA PRERADU MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA - INOVATIVNA TEHNOLOGIJA KOMPANIJE TEHNIX d.o.o. KAO NAJBOLJE RJEŠENJE ZA GOSPODARENJE MIJEŠANIM KOMUNALNIM OTPADOM"

koje je održao Siniša Bradarić Šlujo, dipl. oec., menadžer prodaje kompanije Tehnix d.o.o. Kako je to izgledalo... pogledajte u našoj galeriji.