PROMOCIJA KNJIGE 'RAZVOJ I POZNAVANJE MATERIJALA' (PROF. DR. IVAN RADIĆ)

Napisao/la Matko Erceg on .

Poštovani,
pozivamo vas na promociju knjige prof. dr. Ivana Radića pod nazivom 'Razvoj i poznavanje materijala' koja će se održati u srijedu, 20.11.2013. u 18 sati u pred. br. 1 Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Teslina 10 u organizaciji ALUMNI KTF-a i UKITS-a. Prof. Radić je pravi primjer suradnje i isprepletenosti znanosti i gospodarstva te ljubavi prema svom zanimanju i dodatan poziv svima da prisustvuju ovoj promociji. Radujmo se zajedno...
 

GOSPODARENJE OTPADOM IZ ISTRAŽIVAČKIH LABORATORIJA – PRIMJER IZ PRAKSE (M. Blagojević, Fidelta d.o.o., Zagreb)

Napisao/la Matko Erceg on .

Poštovani,
Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split i časopis Kemija u industriji pozivaju Vas na predavanje pod naslovom GOSPODARENJE OTPADOM IZ ISTRAŽIVAČKIH LABORATORIJA  – PRIMJER IZ PRAKSE, koje će u petak, 14. lipnja 2013. s početkom u 13:15 sati u predavaonici br. 1 Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Teslina 10/V održati Mirela Blagojević, dipl. ing. kem. tehnol., iz tvrtke Fidelta d.o.o., Zagreb.
Predavanje je dio tribine ZAŠTITA OKOLIŠA U HRVATSKOJ U PROCESU PRISTUPANJA EUROPSKOJ UNIJI (EU) koju u 2013. godini organizira Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i časopis Kemija u industriji (KUI).
Veselimo se vašem dolasku.

POZORNOST I NASTAVA (PREDAVAČ PROF. ANTE VUČKOVIĆ, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu)

Napisao/la Matko Erceg on .

Fizikalno društvo – Split (FDS) i Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split (UKITS) u sklopu svoje nastavne sekcije organizirali su  20. veljače 2013. predavanje pod nazivom Pozornost i nastava na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Predavanje je održao prof. dr. sc. Ante Vučković, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Predavanju je sudjelovao veliki broj nastavnika i studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. Zaključeno je da ništa ne može tako uništiti nastavu kao nedostatak pozornosti i ništa nastavu ne pretvara u vrhunski užitak kao pozornost. Istaknuta je važnost pozornosti u svakodnevnom životu i međuljudskim odnosima, te prednosti koje nam pozornost na osobe i djelatnosti kojima se bavimo može donijeti.

INDUSTRIJSKI OTPADNI MATERIJALI U CEMENTNIM KOMPOZITIMA POVEĆANE ČVRSTOĆE I TRAJNOSTI (PROF. J. ZELIĆ)

Napisao/la Matko Erceg on .

Dana 16. siječnja 2013. u sklopu tribine 'Zaštita okoliša u Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji (EU)' prof. dr.sc. Jelica Zelić održala je predavanje pod naslovom 'Industrijski otpadni materijali u cementnim kompozitima povećane čvrstoće i trajnosti'. Predavanje je održano u prostorima Zajednice udruga inženjera Splita, a u organizaciji Hrvatskog društva kemičara i kemijskih inženjera iz Zagreba i Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split.

OSNOVE PAMĆENJA I UČENJA – KAKO PRAKTIČNO PRIMIJENITI PSIHOLOGIJSKE SPOZNAJE? (dr. D. HREN)

Napisao/la Matko Erceg on .

Fizikalno društvo Split (FDS) i Udruga kemijskih inženjera i tehnologa Split (UKITS) u sklopu svoje nastavne sekcije organizirali su 12. prosinca 2012. predavanje koje je održao dr.sc. Darko Hren, viši asistent Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu održao predavanje OSNOVE PAMĆENJA I UČENJA – KAKO PRAKTIČNO PRIMIJENITI PSIHOLOGIJSKE SPOZNAJE?