Kemijsko-tehnološki fakultet

AlphaChrom Road Show '23

Napisao/la Marika Grubišić on .

thumbnail Outlook Alphachrom
Poludnevni stručni seminar pod nazivom AlphaChrom Road Show '23. u organizaciji tvrtke AlphaChrom d.o.o. i Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu (KTF), održan danas na KTF-u. 
Predavanja i prezentacije održali su članovi AlphaChromovog prodajnog i aplikativnog tima. Seminaru je prisustvovalo više od 60 sudionika (NSZJ SDŽ, ZZJZ DNŽ, Ljekarne SDŽ, MEDILS, PMF, Veleučilište Knin, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Institut za oceanografiju i ribarstvo, J.S. Hamilton Croatia d.o.o., AD Plastik d.d., IMPOL-TLM  te KTF).
Na seminaru su prezentirane novosti u kompaniji AlphaChrom, njihove reference i ključni projekti, nove usluge i tehnologije koje su u ponudi na hrvatskom tržištu, neke nove aplikacije i regulative, kao i tehnologije potrebne za njihovu implementaciju (najnovije tehnologije plinske i tekućinske kromatografije, spektroskopije, workflowa za analizu vode, hrane, okoliša i mikroplastike...)
Nakon ručka za sve sudionike, zainteresirani su obišli nove laboratorije KTF-a.

Jučer je Ines Topalović Piteša, mag. ing. cheming., voditelj prodaje tvrtke AlphaChrom d.o.o., održala zanimljivo i poticajno predavanje za studente KTF-a od naslovom ''Što i gdje sve rade kemijski tehnolozi?'' Studentima je pokazala brojne primjere radnih mjesta i zanimanja na kojima su zaposlene kolege koje su završile studije KTF-a ili srodne studije u RH te pobudila veliki interes prisutnih studenata.
Veliko hvala djelatnicima AlphaChroma na organizaciji seminara, kao i djelatnicima KTF-a koji su pomogli u njegovoj realizaciji i obilasku laboratorija. Kako je izgledao AlphaChrom Road Show '23. u Splitu možete vidjeti u galeriji.