Brisanje AAI korisničkih računa i mailova

Napisao/la Eni Generalić on .

AAI korisnički račun i mailovi na Outlooku brišu se mjesec dana nakon gubljenja studentskih prava.
Iznimka su studenti koji su završili preddiplomski studij, a nisu upisali diplomski studij, kojima će se AAI korisnički računi i mailovi brisati mjesec dana nakon završetka upisa u diplomski studij.

Izmjena Eduroam certifikata

Napisao/la Eni Generalić on .

Dana 10. rujna 2021. promijenjen je Eduroam certifikat KTF-a

Krajnji korisnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr installer alatu mogu pristupiti na adresi http://installer.eduroam.hr/.

Na toj stranici treba odabrati - Preuzimanje postavki, logirati se sa AAI@EduHr korisničkim računom i odabrati tip pristupa i odgovarajući operacijski sustav.

Azure Dev Tools for Teaching

Napisao/la Verica Vučičić on .

Azure Dev Tools for Teaching  je Microsoft usluga koja daje podršku u tehničkoj edukaciji tako što daje pristup Microsoft softwareu za namjenu učenja i istraživanja u STEM području.

Kemijsko-tehnološki fakultet daje mogućnost svakom svom studentu i djelatniku pristup Azure Dev Tools for Teaching usluzi gdje se može pronaći Microsoft software u više kategorija (OS, Servers, Developer Tools, Applications ...) izuzev MsOffice paketa kojeg imate preko portala Office365.
Software se može instalirati na osobna računala za nekomercijalnu upotrebu.

Usluzi se pristupa sa AAI korisničkim računom preko poveznice
Education Hub

UPUTE_ZA_PREUZIMANJE_SOFTWAREA.pdf

Obavezna izmjena zaporke za AAI korisnički račun

Napisao/la Verica Vučičić on .

U svrhu povećanja sigurnosti elektroničkih identiteta u sustavu AAI@EduHr uvodimo pravilo da svi korisnici kojima je tek otvoren elektronički identitet ili im je administrator promijenio zaporku moraju sami promijeniti zaporku. Na taj se način smanjuje mogućnost kompromitacije elektroničkog identiteta jer čak ni administrator ne može znati korisničku zaporku.

Korisnici moraju promijeniti zaporku u roku 48 sati od otvaranja elektroničkog identiteta, kao i svaki put kad im administrator promijeni zaporku. Ako korisnik nije promijenio zaporku u roku 48 sati, novim elektroničkim identitetom može se uspješno prijaviti još pet puta bez vremenskog ograničenja. Nakon pete prijave elektronički identitet se zaključava. Jednom zaključan elektronički identitet može otključati samo administrator imenika promjenom zaporke korisnika. Nakon otključavanja elektroničkog identiteta korisnik je obavezan opet sam promijeniti zaporku u roku 48 sati.

Svi korisnici koji trebaju promijeniti zaporku, a još to nisu učinili, prilikom prijave putem login servisa sustava AAI@EduHr dobivaju poruku o tome da moraju promijeniti zaporku, koliko im je vremena ostalo da to učine, te im se nudi da zaporku promijene koristeći središnje sučelje za promjenu zaporke.

Zaporku možete promijeniti na način opisan u uputama dostupnim ovdje ili direktno na link.

Ako Vam je elektronički identitet zaključan, javite se u CIP ( Centar za informatičku podršku ) soba br. C608.

Printanje potvrda na stranici e-građanin

Napisao/la Verica Vučičić on .

Poštovane studenti
u mogućnosti ste printati potvrde sa bilo kojeg mjesta o vašem statusu na Fakultetu na web stranici
http://pretinac.gov.hr.
Tako izdana potvrda je važeća za sve ustanove. Na sebi ima ispravan certifikat te ju nije potrebno potpisivati niti pečatirati.

Upute :
- Posjetite stranicu http://pretinac.gov.hr
- Prijavire se preko AAI@Edu.hr
- među dostupnim e-uslugama pronađite sekciju "Odgoj i obrazovanje" i odaberite poveznicu "e-zapis o statusu studenta"
- odaberite poveznicu "Zahtjevi" pa "Generiraj novi dokument"
Dokument ćete po izradi preuzeti na vlastito računalo, a ukoliko kopiju želite primiti i putem e-maila upišite svoju adresu i odaberite dugme "Pošalji e-mail".
Dokument potom možete isprintati - ne trebate imati printer u boji, a dokument je važeći bez pečata i potpisa  jer se autentičnost provjerava putem gov.hr stranice.