ProQuest - probni pristup

Hrvatska akademska i istraživačka zajednica ima organizirani probni pristup za dvije značajne i vrijedne baze podataka: ProQuest Central i ProQuest Dissertation & Thesis. Probni pristup je omogućen do 16. 11. 2013. na poveznici http://search.proquest.com/?accountid=152796.

Svim djelatnicima i studentima poslani su pristupni podaci na e-mail adrese.

ProQuest Central je trenutačno najveća multidisciplinarna baza podataka

s cjelovitim tekstovima radova. Pokriva period od 1905. do danas, a uključuje više od 19.370 naslova časopisa iz svih područja znanosti, kao i druge vrste publikacija. Uključene su i mnoge dnevne i tjedne novine kao što su Wall Street Journal, The Guardian, The Economist, El Mundo, Financial Times, The New York Times, Die Welt, Le Monde i mnoge druge. Kvalitetno su pokrivena  područja svih znanosti. Ova  baza podataka dobila je 2010. prestižnu nagradu Best Online General Reference Service. Više o ProQuest Central možete saznati na http://www.proquest.com/assets/literature/products/databases/pq_central.pdf.

ProQuest Thesis & Dissertations predstavlja impresivnu bazu podataka koja uključuje više od tri milijuna disertacija, čak od 1743. do danas, od čega je više od jedan milijun dostupno s cjelovitim tekstom. Više o ovom vrijednom izvoru informacija možete saznati na http://www.proquest.com/en-US/catalogs/databases/detail/pqdt.shtml.