Otvoreni pozivi za sufinanciranje sudjelovanja na 15th RDA Plenary Meeting, Melbourne, ozujak 2020.

Europski ogranak organizacije Research Data Alliance (RDA Europe) nudi potpore za sedam mladih istraživača (engl. early careers) i pet iskusnih istraživača (engl. experts) za sudjelovanje na skupu 15th RDA Plenary Meeting koji će se održati od 18. do 20. ožujka 2020. u Melbourneu. Bespovratna sredstva

bit će raspodijeljena istraživačima iz svih dijelova Europe te se posebno ohrabruju prijave iz skupine od 13 država koje su se EU-u pridružile nakon 2004. godine (EU13), a u kojoj se nalazi i Hrvatska. Više informacija o skupu 15th RDA Plenary Meeting možete pronaći na stranicama RDA: https://www.rd-alliance.org/plenaries/rda-15th-plenary-meeting-australia.

**Poziv za mlade istraživače**

RDA Europe očekuje prijave studenata i znanstvenih novaka iz visokih učilišta i istraživačkih ustanova koji podržavaju dijeljenje istraživačkih podataka i bave se izazovima povezanim s dijeljenjem. Sufinancirat će se ukupno sedam osoba s maksimalnim iznosom od 2400 EUR. Odabrane osobe će, kroz sudjelovanje na navedenom skupu, steći priliku za razmjenu ideja i iskustava s kolegama iz cijelog svijeta te steći uvid u to kako izazovima vezanima za dijeljenje istraživačkih podataka pristupaju vodeći znanstvenici u svojim područjima. Prijaviti se možete ako ste na preddiplomskom, magistarskom, doktorskom ili poslijedoktorskom studiju, ili ako je prošlo manje od 5 godina od doktorata.

**Poziv za iskusne istraživače i stručnjake**

RDA Europe nudi sufinanciranje petero istraživača s iskustvom u dijeljenju podataka čime nastoji potaknuti i podržati sudjelovanje pojedinaca koji imaju snažan interes za RDA i mogu u svojoj okolini pokrenuti i podržati usvajanje RDA rezultata s ciljem dijeljenja istraživačkih podataka.

Rok za dostavu prijava za oba natječaja je 3. veljače 2020. do 17:00 sati, a detalje i obrazac za prijavu možete pronaći na adresi: https://grants.rd-alliance.org/.

Kako bi pomogli oko prijave, RDA Europe će 15. siječnja 2020. u 12:00 sati održati webinar gdje će odgovoriti na pitanja i nedoumice vezane uz otvorene pozive za sufinanciranje sudjelovanja na skupu 15th RDA Plenary Meeting.

Za više informacija i prijavu u webinar posjetite stranicu: https://www.rd-alliance.org/webinar-rda-europe-early-career-and-expert-grants-overview-and-qa-session

Za svu dodatnu pomoć oko prijave zainteresirani se mogu obratiti i koordinatorima nacionalnog RDA čvora za Hrvatsku na adresu: rda@srce.hr

S poštovanjem,

--

Ljiljana Jertec Musap

Podatkovne usluge i digitalni repozitoriji

Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar (Srce)

dabar@srce.hr

Izvor:Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar (Srce), Dabar