Koje su vještine potrebne za osigurati posao u struci?

Napisao/la alumni on .

Datum    : 21. veljače. 2024.

Broj        : 65 / 2024.

Poštovani kolegice, kolege i prijatelji,

s velikim zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete XII. godišnjoj skupštini Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu koja će se održati 27. veljače (utorak) 2024. godine s početkom u 17.30 sati u amfiteatru A02 u prizemlju zgrade 3 fakulteta, Ruđera Boškovića 35, s predloženim:

DNEVNIM REDOM

 1. Otvaranje godišnje skupštine i usvajanje dnevnog reda
 2. Izbor radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
 3. Izvješća o aktivnostima Udruge za proteklo jednogodišnje razdoblje
 4. Financijsko izvješće za 2023. godinu
 5. Plan rada Udruge i financijski plan za 2024. godinu
 6. Razno

Podučavanje kemije – jesu li samo stručna znanja dovoljna?

Napisao/la alumni on .

Datum    : 12. prosinca. 2023.

Broj        : 64 / 2023.

Poštovani kolegice, kolege i prijatelji,

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo, u ovo predblagdansko vrijeme, na novi susret bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu uz predavanje pod nazivom:

Podučavanje kemije – jesu li samo stručna znanja dovoljna?

koje će održati doc. dr. sc. Mila Bulić, metodičarka nastave s Učiteljskog studija Filozofskog fakulteta u Splitu.

  

Jesu li u suvremenom obrazovnom sustavu dovoljne samo stručne kompetencije i kemijska znanja kako bi se izvodila učinkovita nastava kemije? Kako se mogu primijeniti i koristiti ICT alati? Kako studentima pomoći u učinkovitom učenju i razumijevanju kemijskih procesa i zakonitosti? Kako povećati aktivno sudjelovanje studenta i motivaciju za učenje?

Predavanje će se održati 19. prosinca (utorak) 2023. godine s početkom u 17:30 sati u amfiteatru tri fakulteta 3F-A0-2, Ruđera Boškovića 35. Po završetku predavanja nastavit ćemo s prigodnim druženjem te ujedno obilježiti nadolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane.

Koristimo priliku Vama i vašim obiteljima zaželjeti čestit Božić i sretnu Novu 2024. godinu.

GEORGE MATELJAN – Pionir zdrave prehrane

Napisao/la alumni on .

Datum    : 05. travnja 2023.

Broj        : 63 / 2023.

Poštovani kolegice, kolege i prijatelji,

S velikom zadovoljstvom pozivamo Vas da prisustvujete projekciji dokumentarnog filma u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta pod nazivom:

GEORGE MATELJAN – Pionir zdrave prehrane

 

Projekciju će otvoriti gospodin Tonći Jukić, urednik Radio Sunca. Po projekciji, kratke komentare će dati i: prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman kao recenzentica, alpinist i putopisac Stipe Božić kao glavni redatelj scenarist i snimatelj, te direktor Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu Željko Petrović, kao izvršni producent.

Dokumentarni film prikazuje život i rad gospodina GEORGE MATELJANA (hrv/eng), jednog od pionira zdrave hrane i svjetski poznatog autora. Film je sniman na nekoliko lokacija u Hrvatskoj (Splitu, Osijeku, Zagrebu) i SAD-u (Washington, San Francisco, Hawaii, Los Angeles, New York) tijekom studijskog putovanja "Prehrana i zdravlje", organiziranog kao zahvala stručnjacima i znanstvenicima koji su doprinijeli objavljivanju hrvatskog izdanja knjige "Najzdravije namirnice svijeta". Cilj putovanja bio je posjet i upoznavanje sa: radom neprofitne fondacije "George Mateljan Foundation for the World's Healthiest Foods"; najnovijim nezavisnim znanstvenim istraživanjima o utjecaju prehrane na zdravlje; snimanje jubilarne 300-te emisije Radio Sunca: "Mediteranske najzdravije namirnice svijeta", uživo iz studija u Splitu i Havajima; radom i djelom gosp Georga Mateljana te snimanje dokumentarnog filma.

Projekcija će se održati 5. travnja (srijedda) 2023. godine s početkom u 17:30 sati u amfiteatru KTF-a (A0-2), Ruđera Boškovića 35. Po završetku predavanja nastavit ćemo s prigodnim druženjem uz zdrave namirnice.

Poziv na izbornu (VII.) skupštinu

Napisao/la alumni on .

Datum    : 07.02.2023.

Broj        : 62 / 2023.

Poštovani kolegice, kolege i prijatelji,

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete izbornoj skupštini Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu koja će se održati  16. veljače 2023. godine (četvrtak) u 18 sati u amfiteatru  A02 u prizemlju zgrade tri fakulteta, Ruđera Boškovića 35 s predložeim

DNEVNIM REDOM

 1. Otvaranje godišnje skupštine i usvajanje dnevnog reda
 2. Izbor radnih tijela
 3. Izvješća o radu Udruge za proteklo mandatno razdoblje
 4. Financijsko izvješće za 2022. godinu
 5. Izvješće Nadzornog odbora Udruge
 6. Razrješenje nadzornog odbora, predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge
 7. Izbor novog nadzornog odbora, predsjedništva, potpredsjednika i predsjednika Udruge
 8. Plan rada Udruge i financijski plan za 2023. godinu
 9. Razno

 Po zvršetku radnog dijela skupštine predavanje pod nazivom

 „Euro naš novac“ 

održat će Zvonimir Ćorić, dipl. ing. kem. teh. glavni stručni suradnik - vještak za novčanice i kovnice pri HNB-u.

Od 1. siječnja 2023., službena novčana jedinica i zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj je euro. Tijekom predavanja govorit će se o tome kako su nastale hrvatske i euro kovanice, dat će se osvrt na dizajn i apoene euro novčanica prve i druge serije (Serija Europa), osnovne značajke papira na kojem se tiskaju novčanice eura, tehnika tiska, zaštitna obilježja ugrađena u papire novčanica eura te načini provjere tih obilježja. Također će se više čuti o ogućim načinima krivotvorenja i postpuanja s krivotvorenim novčanicama eura.

Dragi članovi i prijatelji Udruge, radujemo se novom susretu s Vama i ujedno Vas molimo da o ovom predavanju obavijestite svoje kolege.

Predsjednica AMACTFS-a:
doc. dr. sc. Maša Buljac