Kućno kompostiranje

Dana 22. svibnja 2019. godine, u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, održana je javna tribina pod nazivom:

Kućno kompostiranje

Tribina je održana kao dio aktivnosti projekta „Otpad nije smeće“ čiji je nositelj Grad Split, a cilj projekta je educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.

Posjetitelji su imali prilike čuti stručne savjete i zanimljive podatke o kompostiranju kao načinu zbrinjavanja kućnog biootpada.

Predavačica Dada Lerotić govorila je o izradi vanjskih kompostišta u vrtovima – jednostavno je, ako znaš kako. Dada Lerotić suradnica je Udruge Sunce s dugogodišnjim iskustvom u provedbi projekata u području zaštite okoliša i održivog razvoja. Od 2009. godine sudjeluje u izradi edukacijskih programa za osnovne i srednje škole na temu kompostiranja biootpada i izrade vlastitih kompostišta.

„Kućni komposter i kako ga upotrebljavati“ naziv je predavanja koje je održala izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijela Medunić-Orlić, s višegodišnjim iskustvom rada u području zaštite okoliša i održivog razvoja te posebice u tematici održivog gospodarenja otpadom - kao voditelj projekata te predavač na konferencijama, radionicama i predavanjima.

Tribinu je moderirala Tina Disopra, Voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću Udruge Sunce.