Natječaj za stipendiju za diplomski i poslijediplomski studij 2021 Global Korea

Veleposlanstvo Republike Koreje u Hrvatskoj poziva zainteresirane kandidate da se prijave na natječaj za stipendiju za diplomski i poslijediplomski studij 2021 Global Korea .
Global Korea Scholarship pruža priliku stranim studentima za studiranje na ustanovama visokog obrazovanja u Koreji i stjecanje diplomskog ili poslijediplomskog akademskog stupnja što će unaprijediti međunarodnu razmjenu na polju obrazovanja i produbiti prijateljstvo između Koreje i zemalja sudionica. 
  1. Informacije o stipendiji
(kvota) jedan državljanin Republike Hrvatske i jedan državljanin Bosne i Hercegovine
(trajanje stipendije)
- Diplomski studij: 2021-2024, 3 godine (1 godina učenja korejskog jezika + 2 godine studijskog programa)
- Poslijediplomski studij: 2021-2025, 4 godine (1 godina učenja korejskog jezika + 3 godine studijskog programa)
  1. Dostava prijava
ㅇ Rok za prijave: 19. ožujak 2021.(pet), 17,00 sati
Kandidati moraju dostaviti sve potrebne dokumente Veleposlanstvu putem pošte ili osobno, NAJKASNIJE DO 17,00 SATI, 19. OŽUJKA 2021. (PET). (U slučaju kašnjenja, prijave se neće razmatrati)
ㅇ Adresa za prijavu:
Veleposlanstvo Republike Koreje
Ksaverska cesta 111 A/B, 10000, Zagreb

Radionica: Asertivnost

Ured za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu organizira online radionicu u skopu 14. Tjedna psihologije na temu ''Asertivnost: ključ uspješne komunikacije''. Asertivnost nam pomaže da zadržimo i učvrstimo naše samopoštovanje te u mnogim situacijama dobijemo ono što želimo. Isto tako, omogućava nam izgradnju zdravih odnosa s drugim ljudima, povećava sposobnost suočavanja sa sukobima i kritikom, razvija toleranciju i omogućava da konstruktivno reagiramo na tuđu ljutnju. Kroz teorijski i praktični dio radionice studenti će imati priliku osvijestiti svoj stil komunikacije te uvježbati pojedine tehnike asertivne komunikacije.
Radionica će se održati u petak, 19.02.2021. u 13-14 h u putem platforme MS Teams.
Broj sudionika je ograničen te je obavezna prijava preko mail adrese savjetovanje@unist.hr.

Više informacija možete pronaći na našem FB eventu ili IG profilu na linku ispod. 
Linkovi:
https://www.facebook.com/events/182180199914114
https://www.instagram.com/p/CLMXz2vHmHs/
Ako vas zanima, pogledajte i ostala zanimljiva događanja u programu Tjedna psihologija na linku:
https://dp-split.hr/tjedan-psihologije-2021-program/

Međunarodna suradnja - Nova mobilna aplikacija SEA-EU Around

Od danas, 21. siječnja, možete besplatno preuzeti novu SEA-EU Around mobilnu aplikaciju, razvijenu na partnerskom Sveučilištu u Brestu za potrebe alijanse Europskog sveučilišta mora SEA-EU. Aplikacija je dostupna svim studentima i zaposlenicima šest SEA-EU Sveučilišta, a napravljena je s ciljem povezivanja studenata, započinjanja novih suradnji među nastavnicima, znanstvenicima i administrativnim osobljem te lakšeg ostvarivanja mobilnosti na nekom od SEA-EU partnerskih Sveučilišta.
Pomoću SEA-EU Around aplikacije možete razgovarati s kolegama iz SEA-EU alijanse, poboljšati znanje jezika, naučiti više o kulturi partnerskih zemalja, izmjenjivati ideje za suradnju, započeti novi projekt ili pronaći domaćina na SEA-EU partnerskom Sveučilištu koji će Vam pomoći organizirati Vašu mobilnost. Sve što Vam treba za njeno korištenje je službena e-mail adresa Sveučilišta ili sastavnice.
Aplikacija je dostupna na Google Play i Apple Store servisima i potpuno je besplatna.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sea_eu.around
https://apps.apple.com/fr/app/sea-eu-around/id1543605955
Više detalja o aplikaciji možete saznati na službenoj stranici SEA-EU alijanse https://sea-eu.org/ ili u promotivnom videu: https://youtu.be/ijokjJS3Ufc