FESTIVAL ZNANOSTI 2021.

Festival znanosti 2021

Festival znanosti 2021.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja.

Kroz Festival znanosti promoviraju se znanstveni principi i znanstveni način mišljenja. Posebna ciljana skupina Festivala znanosti uvijek su djeca, jer kroz promociju znanosti cilj je zaintrigirati ih, potaknuti  na proučavanje okoline i svijeta, kao i nadahnuti neke od njih da se požele baviti znanošću. No do sada se u svim izdanjima Festivala znanosti Sveučilišta u Splitu nalazilo mnoštvo aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke djece i učenika osnovnih i srednjih škola do opće populacije.

Sve aktivnosti Festivala znanosti za građane su besplatne. 

Usprkos brojnim izazovima Festival neće izostati ni ove godine te će se održati od 10. do 15. svibnja, na temu Kultura znanosti. Unatoč sveprisutnosti termina kultura znanosti, ono nema jedinstveno značenje. U anglosaksonskom govornom području ovaj termin koristi se kako bi se opisalo razumijevanje znanosti od strane javnosti pa se često uz termin kultura znanosti koristi i termin znanstvena pismenost. 

Odabrana tema, svake godine, služi kao smjernica za osmišljavanje novih aktivnosti.

Organizacijski odbor ovim putem poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu znanosti pod nazivom Kultura znanosti da prijave svoje aktivnosti na LINKU. Rok za prijavu aktivnosti je nedjelja, 18. travnja 2021. (uključivo i taj dan)

Analitička kemija I za studente PK

Poštovani studenti sve obavijesti o parcijalnom testu iz Analitičke kemije I (teorija) nalaze se na Merlinu
prof.dr.sc.Josipa Giljanović

Kvantna kemija - nastava

Dragi studenti,

Prošli četvrtak  je “pukla” veza pa nastavljamo rad u sljedećem terminu.

Dakle, novi MS sastanak za grupu Kvantna kemija  u četvrtak, 8.4.2021.

Molim,  prijavite se i sudjelujte radom na zadacima  oko dva sata između 11 i 15 sati. Možete i napisati primjedbe o zadacima.

Prof. M.L.Lavčević

PPT_BIOKEMIJA VJEŽBE

Vježbe iz kolegija Biokemija za studente 2 godine PDS Prehrambena-tehnologija započeti će s održavanjem 06.travnja 2021 u 09 sati, prema rasporedu. Prva skupina studenata će raditi vježbu broj 1 (Potenciometrijska titracija aminokiselina). Materijali za vježbu nalaze se u okviru skripte Biokemijski praktikum (pogledaj sadržaj knjižnice KTFa na webu). Na vjećbu je potrebno ponijeti radne kute, pribor za pisanje i milimetarski papir. OP