Cambridge University Press – besplatna objava znanstvenih radova hrvatskih autora u otvorenom pristupu

on .

Podsjećamo da je u okviru pretplate na časopise Cambridge University Press u 2020. godini sklopljen Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charge).

Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na Cambridge University Press – sastavnice hrvatskih javnih sveučilišta, hrvatski klinički bolnički centri, hrvatski javni znanstveni instituti te Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Popis ustanova uključenih u pretplatu na Cambridge University Press

Objava radova moguća je u časopisima u otvorenom pristupu te pretplaćenim hibridnim časopisima koji dopuštaju mogućnost objave članaka i u otvorenom pristupu.

Popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu

Radovi predani od strane autora za korespondenciju ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu na dan kad je članak prihvaćen za objavu, u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine.

Autori za korespondenciju povezani s ustanovom koja je uključena u ovu pretplatu identificirat će se na temelju svojih službenih e-mail domena navedenih na ovom popisu. Na navedenom popisu nalaze se i kontakt osobe na svakoj ustanovi koje putem aplikacije RightsLink mogu pratiti podatke o autorima s njihovih ustanova i radovima koji su predani za objavu.

Detaljne upute procesa objave radova u otvorenom pristupu za autore i kontakt osobe na pojedinim ustanovama preuzmite OVDJE.

Molimo vas da ove informacije proslijedite svima koji bi mogli biti zainteresirani i podsjetite ih na ovu mogućnost!

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.
Izvor: Portal elektroničkih izvora